۵ دلیل اهمیت کود برای آینده صنعت کشاورزی
در این مقاله از وبسایت کود و سموم کشاورزی حاصل، شما را با 5 دلیل اهمیت کود برای صنعت کشاورزی حال و آینده آشنا میکنیم.
یک سوم زمینهای جهان به کشاورزی اختصاص دارند. از این رو، صنعت کشاورزی برای میلیونها کشاورز که از این طریق امرار معاش کرده و همچنین جوامع و اقتصادهای وابسته به آن حیاتی است.
مشکلات زیست محیطی فعلی برای آینده سیاره ما نیز مهم هستند. برای مقابله با چالشهای رو به رشد تغییرات آبوهوایی، سلامت انسان، رشد جمعیت و فشار منابع باید سیستمهای کشاورزی خود را پایدارتر کنیم. در اینجا به ۵ دلیل اهمیت کود و حیاتی بودن کودها برای دستیابی به این مهم ذکر شده است.
1) مواد مغذی گیاه تضمین میکنند که میتوانیم محصولات کافی برای جهان در حال رشد خود را داشته باشیم
امروزه نیمی از غذایی که میخوریم به لطف کودهای معدنی تولید میشوند که مواد مغذی لازم برای رشد و سلامتی محصولات را فراهم کرده و در نتیجه باعث افزایش بازده و تولید مواد غذایی میشوند.
4 مورد حیاتی در مدیریت تغذیه گیاهان استفاده از نوع کود مناسب، مقدار مناسب، در مکان و در زمان مناسب است. کودهایی که به این شیوه استفاده شوند، برای تغذیه جمعیت در حال رشد جهان که انتظار میرود تا سال 2050 به 10 میلیارد نفر برسد و همچنین تأمین نیازهای امنیت غذایی بسیار مهم هستند. به عنوان مثال، در آفریقای سیاه که کمترین میزان مصرف کود در جهان با 2% میانگین جهانی را دارد، 40% خاک در حال تخلیه شدن از مواد مغذی است. این در حالی است که در این منطقه 243 میلیون نفر از گرسنگی و سوء تغذیه رنج میبرند.
2) کودها میتوانند به کشاورزان کمک کنند تا خود را با تغییرات آبوهوایی سازگار کرده و در محیطهای کم آب فعالیت کنند
یک دلیل اهمیت کود در کشاورزی این است که خاک و گیاهان سالم در مقایسه با آنهایی که کمبود مواد مغذی دارند، در برابر تنش آبوهوایی مقاومترند. با افزایش انعطافپذیری محصولات، مدیریت بهرهبرداری از کودها حیاتی است. این امر بهویژه برای کشاورزانی اهمیت دارد که برای جبران حوادث شدید آبوهوایی در فصول بد باید به حداکثر میزان محصول در فصول خوب سال برسند.
برخی کودهای انحلالپذیر را میتوان با آب آبیاری ترکیب کرد تا مواد مغذی به بهترین شکل ممکن در اختیار گیاهان قرار گیرند. این روش که به آن کودآبیاری گفته میشود، میتواند در مناطق خشک یا نیمه خشک با سیستمهای آبیاری کاملاً ساده استفاده شود. کودآبیاری با جلوگیری از هدر رفتن آب به احیای مزارع از دست رفته نیز کمک میکند.
3) مدیریت مواد مغذی با افزایش ترسیب کربن خاک به کاهش تغییرات آبوهوا کمک میکند
خاکها که میتوانند تا 50-300 تن کربن در هکتار ذخیره کنند، بزرگترین استخر زمینی کربن بوده و 89٪ از پتانسیلهای کاهش ریسک کشاورزی را تشکیل میدهند. مدیریت استفاده از کود، در کنار بهترین شیوههای مدیریت خاک، به تولید مواد آلی خاک (SOM) کمک میکند. این کار تولید زیست توده را افزایش داده که منجر به بازگشت زیست توده غنی از کربن برداشت نشده (به عنوان مثال ریشهها و ساقهها) به زمین میشود. این امر نه تنها باعث بهبود سلامت و بهرهوری خاک بلکه منجر به ترسیب بیشتر دی اکسید کربن در آن میشود.
4) کودها برای تشدید پایداری کشاورزی در زمینهای موجود مهم هستند
بخشی از دلیل اهمیت کود در کشاورزی، مزبوط به تشدید پایداری است. کودها، زمانی که با بهترین عملیات مدیریتی به کار روند، میتوانند مواد مغذی را به آسانی در اختیار گیاهان قرار دهند. ضمن اینکه خطر تلفات و اثرات منفی استفاده بیش از حد یا خیلی کم کود را به حداقل میرسانند. کشاورزان در مناطق مختلف جهان با استفاده صحیح از کودها (کود مناسب، مقدار مناسب، در مکان و در زمان مناسب) میتوانند به طور پایدار بازده، درآمد و معیشت خود را افزایش داده و از زمین موجود- ضمن حفاظت از اکوسیستمهای غیر کشاورزی ارزشمند- بیشترین بهره را ببرند.
5) کودها از تخریب خاک و بیابانزایی جلوگیری کرده و آن را معکوس میکنند
بیابانزایی به تخریب شدید زمین در مناطق خشک، نیمه خشک و خشک مرطوب اشاره دارد که در درجه اول ناشی از فعالیتهای انسانی و تغییرات آبوهوایی است. این وضعیت بهویژه در آفریقا قابل توجه است، جایی که کاهش حاصلخیزی خاک با کاهش بهرهوری کشاورزی مرتبط است. کودهایی که طبق بهترین روشهای مدیریتی استفاده میشوند، با بازیابی و حفظ سلامت و باروری خاک، نقشی اساسی در مقابله با بیابانزایی، بازیابی خاکهای تخریب شده در سراسر جهان و بهبود سلامت سیستمهای کشاورزی دارند.
دراین مقاله به ۵ دلیل اهمیت کود اشاره کردیم. هر چند این دلایل فقط گوشه ای کوچک از اهمیت کودها در کشاورزی و باغداری را بیان می کند.