مقالات آموزشی

کود فروت ست

کود فروت ست

کود فروت ست

فروت ست یک کود کشاورزی است و نام آن به این دلیل فروت ست است که مرحله صفر تشکیل میوه در نهنج را فروت ست می نامند. یعنی دقیقا زمانی که گل شروع به تقسیم سلولی می کند را اصطلاحاً فروت ست می گویند.

فروت ست به کودی گفته می‌شود که محرک رشد بوده و مواد غذایی مورد نیاز درختان را در فصل‌های سرد تامین می‌کند. این کود که به عنوان کود بهاره نیز شناخته می‌شود سبب افزایش مقاومت درختان در فصول سرد سال نسبت به سرما و بارندگی‌ها می گردد. کود فروت ست موجب می‌شود تا عملکرد درختان در هر سال حفظ شود و عملکرد بالایی داشته باشند.

از دیگر ویژگی های فروت ست افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل محیطی می باشد. همچنین فروت ست با وجود عناصری که دارد، تاثیر بسزایی در تلقیح گیاه داشته و کمیت و کیفیت محصول را بالا می برد.

یکی از مواردی که از لحاظ اقتصادی برای باغداران بسیار حائز اهمیت است، افزایش میوه‌های سر درختی است. در اوایل فروردین ماه و اواخر اسفند که خاک دمای بسیار پایینی دارد و برگ ها هنوز به وجود نیامده‌اند و علاوه بر این گردش شیره گیاهی نیز بیش از حد آهسته است، تغذیه جوانه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

عناصر تشکیل دهنده فروت ست

این کود از سه عنصر بر، ازت و روی تشکیل شده است که نقش آنها را به صورت جداگانه در این قسمت شرح می‌دهیم:

نیتروژن:

این عنصر تاثیر زیادی بر رشد رویشی دارد و نقش مهمی در فتوسنتز به عهده دارد. همچنین برای تشکیل پروتئین‌ها و اسیدنوکلئیک‌ها ضروری است. نقش چشمگیری در فتوسنتز داشته و یکی از اجزاء تشکیل دهنده ابتدایی در برابر ترکیبات آلی مانند اسیدهای نوکلئیک و اسیدهای آمینه می‌باشد.

روی:

این عنصر از عناصر کم مصرف و ضروری مورد نیاز گیاه است که برای تولید کلروفیل، طعم و بوی محصولات، شکل گرفتن رنگدانه و متابولیسم نیتروژن مورد نیاز است. این عنصر باعث افزایش سرعت فتوسنتز می‌شود. فقدان روی نیز سبب دیرتر شکفته شدن جوانه‌های رویشی و زایشی در درختان می‌شود.

بور:

بور نیز از دیگر عناصر کم مصرف مورد نیاز گیاه است این عنصر برای به وجود آمدن میوه مناسب است و باعث جلوگیری از نقص در لقاح گل‌ها می‌شود. اگر تلقیح گل دچار ضعف باشد، در نهایت میوه‌ای بد قیافه و ناقص به وجود می‌آید، در نتیجه عنصر بور به تولید میوه‌های سالم و کامل کمک می‌کند.

نحوه مصرف کود فروت ست:

نحوه مصرف کود فروت ست هم به صورت محلول‌پاشی و هم به صورت آبیاری می‌باشد، اما بهترین روش کوددهی به صورت محلول‌پاشی می‌باشد زیرا هم جذب از این طریق سریع‌تر انجام می‌گیرد و هم مقدار مصرف کود کاهش می‌یابد و مقرون به صرفه‌تر است.

زمان مصرف کود فروت ست:

به طور کلی در دوره رشد درختان از کود فروت ست در ۳ نوبت و در سه زمان مختلف استفاده می‌شود. اولین مرحله پس از برداشت میوه‌های درخت‌ها است.

دومین مرحله اوایل فصل بهار می‌باشد و سومین مرحله زمانی است که جوانه‌ها متورم می‌شوند و اولین برگ‌ها باز می‌گردند.

بهترین زمان مصرف کود فروت ست در اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار است. زیرا با گرم شدن هوا درختان  از خواب عمیق زمستانی خارج می‌شوند. در واقع هنگامی که جوانه‌های درخت شروع به متورم شدن می‌کنند زمان مناسبی برای استفاده از این کود است در این زمان بیشتر میزان جذب رخ می‌دهد. برای این که درختان هر ساله بازدهی خوبی داشته باشند، می ‌توان این کود را پس از برداشت میوه و قبل از ریختن برگ های درخت مورد استفاده قرار داد. این مسئله باعث از بین رفتن مسئله سال آوری در درختان می شود.

مزایای استفاده از کود فروت ست:

  • مهم‌ترین اثر کود فروت ست افزایش گلدهی و میوه‌دهی است.
  • عملکرد گرده افشانی و لقاح را بهبود می‌دهد.
  • کود فروت ست یک محرک زیستی است.
  • کود فروت ست با تنظیم هورمون‌های رشد میوه‌دهی را کنترل می‌کند.
  • منجر به افزایش مقاومت گیاهان در برابر سرما می‌شود.
  • مقاومت گیاه نسبت به آفات بیشتر می‌شود.
  • در استفاده از کود فروت ست ریزش برگ‌ها و میوه‌ها کاهش می‌یابد.
  • کود فروت ست باعث افزایش رشد رویشی و گسترش بخش‌ها و اندام‌های سبز گیاه می‌شود.
  • کود فروت ست سرعت جذب بالایی دارد.

کود فروت ست plant power:

کود فروت ست plant power به عنوان یک محرک زیستی به حساب آمده و علاوه بر سه عنصر نیتروژن، روی و بور دارای پتاسیم نیز می باشد. کود فروت ست plant power علاوه بر بالا بردن گرده افشانی و لقاح که منتج به افزایش گلدهی و میوه دهی می شود، باعث افزایش مقاومت گیاه و حتی  گل‌های آپارتمانی نیز گردد.

نتیجه گیری

فروت ست یک عبارت انگلیسی به معنی تنظیم میوه است. در واقع مرحله شروع تشکیل میوه را فروت ست می‌گویند. در این زمان تقسیم سلولی بیشتر از بزرگ شدن سلولی اتفاق می افتد. این همان زمانی است که میوه کوچک است و سرعت رشد بسیار پایینی دارد. کود فروت ست از سه عنصر اصلی نیتروژن، روی و بور تشکیل شده که در مراحل  رشد رویشی و تقسیم سلولی و همچنین رشد زایشی همراه با بهبود گرده افشانی و لقاح و در نتیجه افزایش گلدهی و میوه دهی خواهد بود.  مصرف فروت ست در گیاهان آپارتمانی باعث افزایش گلدهی شده و زیبایی و شادابی گیاهان آپارتمانی را دو چندان می کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید